ingrediënten
4 stengels bleekselderij
1 courgette
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel kurkumapoeder
3 blaadjes laurier
1 groentebouillonblokje
zout en peper
bereiding
Was de bleekselderij en snijd in kleine stukjes. Snijd de courgette in kleine stukjes. Snipper de ui en de knoflook.
Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook een minuut of 5 op laag vuur.
Voeg de bleekselderij en de kurkuma toe en laat het een minuut of 3 meebakken.
Schenk er zoveel water bij dat de groenten onder water staan. Doe de laurierblaadjes en het bouillonblokje erbij.
Breng het water aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de courgette toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
Haal de laurierblaadjes uit de soep en pureer de groenten met een deel van de bouillon tot een gladde soep met dikte die je lekker vindt.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep goed warm.
Extra tip
Voor de variatie kun je de kurkuma door currypoeder vervangen.